Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. Масляна – це одне з найдавніших слов’янських свят, тому що бере свій початок ще з дохристиянських часів, у період поклоніння язичницьким богам. Масляна символізувала прихід весни та пробудження природи. Традиціям проводів зими і зустрічі весни студенти групи КДД-15, факультету культурології, які проходять виробничу практику в науковій бібліотеці Софія Безрукова, Анна Муляр, Анна Вишинська, Анастасія Єжкун присвятили розважально-пізнавальну програму.
Чи встигли ви відчути наближення весни, порадіти чи порадувати близьких чимсь цікавим на Масляному тижні?
Іще маєте час до неділі 26 лютого включно. Цей день – завершальне зимове традиційне свято – масляна або сирна неділя.
Про традиції святкування Масленої в Україні, про обряди, звичаєві дії, ігри можете дізнатися з книг:
А щоб поласувати та пригостити рідних і друзів смачненьким, можете приготувати, крім своїх улюблених страв, нові або добре забуті старі, рецепти яких вам підкажуть видання:
Знайдете в них величезну кількість підказок, як приготувати вареники й млинці з найрізноманітнішими начинками, присканці, гречаники, пампушки, бабки, сластьони, шулики, сирники.
Бібліотека КНУКіМ із задоволенням надасть вам ці та подібні книги, щоб святкували ви радо та смачно!